En ny rygg tack!

Jäkla trist att ryggen krånglar. :( Har ringt en kiropraktor idag och lämnat meddelande, hoppas han hör av sig snart. Har lite svårt att hålla humöret uppe när det gör ont varje steg man tar.

Men men det som inte dödar härdar, man får se det så och glädjas åt andra saker. Som tex. vad glada barnen blev när vi var till Birsta ikväll och köpte lite nya vinterkläder.

Efter shoppingturen stannade vi hos syster i Granloholm och fikade lite. Och där var det adventsfint kan jag lova. Det piggar också upp. Och jag ler fortfarande åt Mollys kommentar när vi satt oss i bilen och skulle åka hemåt. Vi passerade en kille som var ute med sin pitbull...
"Åh, jag tycker dom där är så aggresivt söta."

God kvällTårar på jobbet


Satt i fikarummet med min chef och bläddrade i senaste numret av Våning & Villa när jag i slutet av tidningen såg ett test som jag bara var tvungen att göra. Kan tycka att det är rätt underhållande att göra såna där (om man får säga) betydelselösa tester.

Är du en skräpsamlare?

Kunde liksom inte bara låta bli att ta reda på svaret. (Även fast jag visste det före, finns ju inte några som helst tvivel egentligen.)

2 poäng för JA
1 poäng för IBLAND
0 poäng för NEJ

När påstående nummer 5 är läst har jag inkasserat 10 poäng, FULL POTT!!! Det lilla leendet som infann sig i mitt ansikte efter fråga 1 hade då rejält byggts upp och när jag kom till 6:an gick det inte att hejda sig längre.

Chefen som satt mitt emot såg mest brydd ut och hörde knappt vad jag sa när jag försökte resumera testet i värsta skrattanfallet. 


6) Gamla solkrämer och tomma kosmetikaförpackningar har blivit liggande längst in i badrumsskåpet. 

Jaha, ytterligare 2 klockrena poäng.

Så himla lustigt för Henrik plockade ur skåpet häromdagen och jag vägrar säga hur många deoförpackningar han slängde. :D


Såklart hamnade jag i det värsta facket och såhär löd resultatet:

Ditt hem och ditt liv är sannerligen röriga. Det är hög tid att vidta drastiska åtgärder, så tänk efter vad du vill ha och på vad du kan slänga. Fundera sedan på vilka nya förvaringsmöjligheter du behöver till de uppskattade föremål som överlevt gallringen.

Ha en trevlig helg mina vänner, gör nåt skoj. Själv behöver jag väl inte ens fundera på vad jag ska ta itu med. Eller hur vad det med såna här tester....? Låg det någon sanning i dom??? :D

Skåpstädning


Jag förgyllde söndagen med skåpstädning. Vill inte verka överdrivet duktig så jag erkänner på en gång att jag tog bara ett skåp. Ett sånt där riktigt skrotskåp i köket, ett sånt där där man proppar in allt. Och då menar jag verkligen ALLT.

Alla kan väl räkna ut att det var inte mycket av värde i prylväg i skåpet men några bortglömda saker som var roliga att hitta igen. Sen blev jag några kronor rikare också för det var spargrisar och andra småburkar med pengar i.


1460 kr, inte illa. :)

Här kommer några fler fynd...

 
En vinöppnare i fin plåtlåda.
Denna har faktiskt dom flesta av er indirekt bidragit till. (Fick den efter jag haft en dammsugarförsäljare här och namngav 25 pers. som skulle bli uppringda.) Tack tack. Ni får väl komma hit om ni ska ha hjälp att korka upp nåt. ;)


Här är ett förstapris från en femkamp jag vann i Värmland när jag var liten.

Minns inte vilket år men vi var iallafall på semester på en camping. Minns även att brorsan och jag anmälde oss till bäversafari i kanot en kväll.
Jag satte mig bak för att hålla styrningen så det skulle gå rätt till...

Den smala ån slingrade sig fint fram och vi började hamna på efterkälken och paddlade på för att komma ikapp de övriga. När vi kom till en tvärböj hände det som inte fick hända... Jag, mästerstyrman sätter ner paddeln på fel sida och ekipaget åker rakt in i de hängande buskarna vid sidan.

Gissa hur nöjd brorsan blev som satt längst fram och höll på att flyga baklänges i kanoten!!

Ja ja, vi kantrade ju inte och en av oss skrattade iallafall.

__________________________________________________

Längst in i skåpet fann jag denna fina och rejäla ljuslykta från Skeppshult.

Det är en julklapp jag fick när jag jobbade på SANMINA. Riktigt fin tycker jag och roligt att man kan ha både vanliga ljus och värmeljus i den.


God kväll vänner.
Veckan som gått


Fredag kväll och man håller på att fundera på vad som hänt i veckan...Dagarna går ju i ett rasande tempo så hjärnan hinner knappt med.

I söndags firade vi iallafall farsdag och jag ger mig själv stora A (som Henriks chef brukar säga) eftersom jag på veckans enda sovmorgon ställde klockan, klev upp, kokade kaffe, gjorde en macka och väckte barnen så dom fick gå in med kaffe på säng åt far.

Fina kort hade dom gjort.

Och här är frukostbrickan.


En utgången tapetkarta fungerar fint som bricka. :)

Kan väl inte påstå att jag lade ner HELA min själ i smörgåstillverkningen men det är tanken som räknas. Jag klev iallafall upp och det är STORT för att vara mig.
(Och nu håller jag tummarna att ingen lämnar en kommentar att jag sen somnade om och låg till 10.15, för det förstör ju nästan hela grejen. )

På tisdag blev jag hemma med en krasslig dotter. Hann med både det ena och det andra faktiskt. Började röja i lådor vars innehåll var väldigt varierande. Hittade gamla kort, alltid lika kul.
Här har jag knäppt med mobilen på ett foto som Britt-Marie tagit.


Än idag tycker dom om att gå på fotboll men jag kan inte riktigt säga om det är själva sporten som lockar eller fikat i pausen. :)

Ska göra ett inlägg senare med lite fler gamla bilder. Ibland önskar man att man skulle kunna vrida tillbaka tiden för att kunna uppleva vissa stunder igen.

Hur som helst så måste jag kurerat min sjukling bra denna dag för dagen efter var hon på skolan igen. Kanske kinsschacks omgångarna som gjorde susen.


Säkert inte många som spelat detta spel eller har jag fel? Det är iallafall jättekul och det var min momma som lärde mig detta och gud vet hur många gånger hon och jag spelade. Hon var en riktig hejare på "kina" min momma.

I övrigt kan jag väl säga att jag fortsätter smått maniskt att spela Wordfeud på min iPhone men även hittar nyttiga och användbara appar att ladda ner.

Som denna.


Här kan man verkligen hitta bra förslag på middagar för att underlätta i vardagen. (Säger hon som kommer hem sist varje dag och bara sätter sig vid dukat bord.) Har redan sett några spännande recept här som måste testas.


Avslutar detta inlägg med en flashback från dagens arbete...

En kund kommer in och går med bestämda steg rakt fram mot ena förghyllan. Där står han och tittar på burkarna och eftersom han såg så beslutsam ut och inte ens hade tid att hälsa låter jag honom hållas i ett par minuter.

Han börjar vrida på några av burkarna för att läsa på baksidan och jag känner att nu ska jag nog göra en insats.

Med ett leende närmar jag mig mannen...


Jag:  Heeej, kan jag hjälpa dig med något?

Mannen: Ja, det är väl därför du är här.


Jaha, vad säger man? Ibland blir man ju bara full i skratt. Hur bitter får man vara?


En färghandlares vardag innehåller lite av varje.Detta hände också idag, men det var INTE jag.


Trevlig helg vänner!


Husets hjärta


Har tydligen fått en sak om bakfoten tror jag... Husets hjärta ska väl vara köket, det är väl där det ska vara fint och man ska lägga ner sin själ för att man ska få en gemytlig stämning i hemmet.

Så icke här hemma, inte för tillfället iallafall. Nu läggs krutet i ett utrymme några meter västerut i huset...

GARAGET

Det är där ute det stökas på som mest nu vill jag påstå. Jag gillar garaget när det uppfyller sin funktion för MINA behov. Nämligen att ha en isfri bilruta och en varm kupé.

Just nu finns inte plats för min bil för det står två "gullegrisar" där. 
Två för året nyinköpta leksaker.


Här är maskinen som "brädar" mig så snart snön kommer.


Och här är en relik som tydligen jag och barnen ska åka på. Inte fullt lika häftig som den andra men med oss på så jämnar det ut sig. :)

När man är ute i ett garaget och mekar kan man ju ha en garageradio, eller så kan man ha en sån här.


Som sagt, här lägger man ner sin själ för trivseln. :)


I fönstret hänger en present från barnen.


Kan säga att det är inte lätt att få in karln på kvällen för han STORTRIVS där ute och man får vara glad så länge skoterdynorna inte är längre för då kommer han iallafall in och lägger sig när han ska sova.


Trevlig helg!
En månad senare...


Det har nästan på dagen gått en månad sen jag bloggade men nu tänkte jag komma igång igen. Får ge en liten resumé vad som hänt i stora drag. Jag börjar väl där jag slutade, med min mobil.

Den började ju jäklas så jag skaffade en ny, en iPhone och därmed blev man fast i Wordfeudträsket.Är någon sugen på en match så är mitt namn ingus74.

Nåt mer trevligt och nämnvärt som hänt är väl att vi köpt bord och stolar till vardagsrummet och äntligen känner jag mig nöjd med rummet. Jag lobbade lite för en omtapersering av fondväggen också men fick inte igenom det förslaget. Inte ÄN ska tilläggas. :) Man är inte direkt den som ger sig i första taget.
Avslutningsvis kommer lite bilder och ord från helgens bravader...

Min äldsta syster fyllde ett halvt sekel och undanbad sig uppvaktning och stack till huvudstaden med sin familj.
Och efter for vi...Jag, Henrik, barnen och Ylva för att överraska.

Så här ser en paff syster ut när hon upptäcker oss.


Som den självgoda groda man är så kan jag säga att hon blev glad över att vi kommit ner.

Födelsedagsmiddagen åt vi på Hard Rock Café som hennes äldste son bokat. Vi blev ett gäng på 11 personer.


Före maten blev vi överraskade med champagne som våran faster och farbror med respektive hade fixat.


Här kommer personalen in med sång och "fyrverkerier" och efterrätten.

Vi hade en mycket trevlig helg och jag hoppas syster också är nöjd.

Här är förresten presenten hon fick...Ha det bra!RSS 2.0