Roande och rörande klapparJulen har varit jättebra och det enda man skulle kunna önska mera är väl någon till dag ledigt. :)
Barnen har fått många fina och bra julklappar och när man är 8 och 9 år uppskattas kreativa presenter.

 
Med denna kan man göra fina armband.

 
Med denna kan man sticka bla. mobilstrumpor.

Som vuxen är det andra saker än julklappar som betyder mest på julen men visst är det mycket trevligt när man får något oväntat.


Tack syster Carina för detta mysigt väldoftande paket.


Igår kom min kompis Lena med paket...


En sten med en änglavinge på.En jättefin mugg.

Blev verkligen rörd, det är så värdefullt att ha en sån fin vän.Ha det så bra allihop.

Dan före dan före doppar...Doppardan brukar jag säga men en del säger dopparedan, tro vad som är det rätta??? Hur som helst så är det nära nu och en massa saker ska fixas. Eftersom vi är borta på julafton så fixas det inte med någon mat här hemma men det är stök så det räcker ändå tycker jag.

Barnen har jullov och har varit hemma och pysslat idag och här är resultatet...Dessa ska dom hänga upp i granen. Granen som för övrigt var en aning kort så vi fick göra en habbro vibbro med några tegelstenar. Kanon tyckte barnen eftersom då kommer grenarna upp lite och det ryms mera paket därunder. :)
Själv har jag fixat julklapp till mina chefer från oss anställda. Brukar ge dom en julblomma men i år får dom varsin låda smått och gott istället. Hoppas dom blir glada. :)
Ha en fortsatt trevlig kväll allihopa. :)


Ingela


Äntligen Marianne :)För JÄTTELÄNGE sen beställde min gamla klasskompis Marianne ett hjärta av mig och nu är det äntligen klart.
   


Varför det tagit så långt tid kan man undra men här är svaren...


 Det är ett mycket speciellt slippapper jag använder och nu har det varit brist på en viktig mineral (sandkornen i pappret) så därför har det varit stopp på sandpapperstillverkningen en längre tid. Som tur va så gjordes nya sprängningar i Otmohoa och ny sand utvanns.

Men inte nog med de...

När jag fått tag på slippappret så stötte jag på nästa problem. Ni ser snöret som är lindat runt, det plockas på stora fält och tvinnas av urbefolkningen i Simsilanto. Nu i september så utbrast en riktigt vidrig epidemi där människorna fick hög feber och stela leder varpå snörproduktionen blev en omöjlighet. Efter gamla beprövade huskurer och vila så tillfrisknade urinnevånarna efter ett par månader.


Nu är det iallafall klart och bättre sent än aldrig som man säger. :)


Ha det så gott!

Ingela


Mina favorit tomtar


Jag hör inte till dom stora julfantasterna som pyntar sådär jättemycke men här är några av mina julfavoriter. :)Den här har jag skickat efter i någon katalog för flera år sen.Denna har jag fått av svärmor.


Min största tomte, 51 cm.


Dessa små godingar har jag fått av syster Carina.Fulsnygg tomte som jag köpt på mitt jobb för ett par år sen.Nöden har ingen lag, gäller även för tomten. :)Ha en fortsatt trevlig kväll.

Ingela
Tomtar och annat på...


Passar på att göra lite reklam för LOFTET på mitt jobb. Tycker absolut att ni som har möjlighet ska titta in på Ålunds i Fränsta och gå en trappa upp. Vi har fina grejer till bra priser. :)

    

    

Har ni tur så kan ni bli bjudna på en kopp kaffe också.

Välkomna.


IngelaKransen klar


Nu är kransen klar att sättas upp på ytterdörren. Gjorde den färdig i går kväll men har inte hunnit hänga upp den än. Då termometern visar -17,4 så tror jag att jag avvaktar tills imorrn och håller mig på insidan dörren ikväll. :)

________________________________________________________________________


Nu ska jag fortsätta kvällen med att fundera ut var jag ska placera dessa...Köpte dom ganska tidigt till förra julen, sprang runt och satte dom här och där men kunde inte bestämma mig och la in dom i garderoben och sen glömde jag TOTALT bort dom. Hittade dom långt efter jul. :D
I år ska dom fram iallafall.
 

Ha en fortsatt trevlig kväll.

Ingela


Nya grannarDet är nya grannar på ingång i huset bredvid. Kul kul. :) Har inte hunnit hälsa dom välkomna än men idag gjorde barnen julkort/välkomstkort som vi ska lägga i deras  brevlåda.


    


    


Barnen har som synes varit kreativa idag, själv har jag jobbat på att göra dörrkransen vit men det går väl sådär kan jag säga. Sprayfärgen vill inte riktigt fastna. :( Ja ja, det löser sig säkert. Mannen i huset tog en sväng med skotern så nu är granen fixad också.

Ha en trevlig kväll!

IngelaOperation dörrkransHär är kransen som ska få nytt liv.Den köptes i Göteborg för två år sedan och pyntades fint och prydde vår ytterdörr nån månad vintern 2008. Sen tog jag in den i garaget för att plocka av pyntet och där blev den hängandes...Som synes mår den inte så bra nu, rätt blek men jag ska genom en lättare make over försöka snygga till den lite.

Den fina barrgröna färgen är ett minne blott så därför får den bli vit i år.
Sen får man med VARSAM hand dekorera den, ska leta i mina gömmor och se vad jag hittar. Till sist har jag en vädjan till släkt, vänner och andra som kommer och hälsar på... Stäng dörren försiktigt för barren hänger löst, så att säga. :)Gokväll

Ingela

Hej igen

Efter att ha fått inspiration från olika håll tänkte jag nu prova att börja blogga igen. Känns kul och jag tyckte det var roligare att starta upp en helt ny istället för att skrämma liv i den gamla. :)
Sen struntade jag blankt i att min ohängde bror inte gillade namnet, kom ändå inte på nåt annat. :)

Snart är det jul igen och här har årets första julkort kommit i brevlådan, skoj skoj.

Tack Amanda! :)

 

 

Ser ni kurvan på julkortet? Det måste vara min kommande besökstatistik. :D

 

(Och för er som vill vinna pengar kan nu sätta en slant på att jag inom en snar framtid kommer få kommentaren...din självgoda groda, från min syster.) :D

 

Titta gärna tillbaka hit och se när jag genom någon form av konstgjord andning ska återuppliva en tre år gammal dörrkrans. Det är ju inne med recycling i dessa tider.

 

 

Ha det gott!

 

Ingela

 

 

 

 

 

 

 


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0