Trevlig Valborg


Typiskt!!!


I morse när jag vaknade kände jag direkt att min kropp bestämt sig för att konvertera från 38 år till 83 efter gårdagens jobb på vedbacken. Att få på sig strumporna var en större prestation än att delta i världens tuffaste och grymmaste multisport tävling.

Därför har jag idag hållt mig upprättstående i största möjliga mån tills alldeles nyss då det hände det som absolut inte fick hända...PÄRPÅSJÄVELN gick sönder!!!

Ja ja, nu är iallafall potatisen upp plockad, skalad och klyftad och ligger på en plåt i ugnen. :)
 


Syskonjobb deluxe


Idag samlades vi syskon för att jobba lite på föräldrarnas vedhög. Riktigt trevligt hade vi i det fina vädret trots den inte alltför roliga arbetsuppgiften.

Känns redan i kroppen att man använt muskler man inte brukar varje dag direkt.
Om natten

Sitter ensam vid köksbordet och är mycket fundersam över vad som händer och sker runt omkring mig.
Känner att jag har långt ifrån hundra koll på läget.
Tittar ut genom fönstret och ser det yra runt i luften plus att något hänger ner från hängrännan. Jag blir mäkta brydd eftersom jag ser ju precis vad det är... Men det som förbryllar mig mest är det som ligger på köksgolvet...

Hinner inte tänka så mycket mera förrän det ringer på ytterdörren. På en halv minut har jag en kvinna inne i hallen som är från socialtjänsten. Hon säger sig vara ute för att göra lite kontroller hos fosterfamiljerna.

Va bra att dom kollar tänker jag men vänta nu... vi har ju bara våra egna barn. Hon ser förmodligen på mig att jag ser överraskad och förvirrad ut och försöker lugna mig innan jag ens hinner säga åt henne att hon måste fått fel adress.
"Det är helt lugnt, det är bara en enklare kontroll, jag ska inte gå runt med någon tops som dom gör på det där programmet på tv."
Och så drar hon med fingret på insidan av ytterdörren.

Jaha, skönt tänker jag men HUR I HELA FRIDEN ska jag kunna förklara varför ett STORT GRÅTT FÅR ligger och sover och snarkar inne i köket??? Jag har ju inte själv kommit underfund med hur och varför det kommit dit. Och ännu mindre vad jag ska göra åt saken. Har helt enkelt förträngt det för ska jag vara ärlig så tycker jag att det är rätt läskigt att ha ett får inne och så länge det sover känns det rätt okej ändå.
Och förmodligen är det bara en tidsfråga innan det dimper ner ett till eftersom det fullkomligt yr ull ute i luften.
Hon måste väl redan ha hört djuret eftersom det snarkar så det klirrar i köksskåpet ovanför.
Nu är goda råd dyra, VAD GÖRA???!!

--------------------------------------------------

Då vaknar jag, och tack gode gud för det. Hade aldrig rott denna situation i land tror jag.
Ibland undrar man varifrån allt som dyker upp i drömmarna kommer ifrån. Det blir ju bara för knasigt ibland. :)


Fy sjutton!


Fy för bövelen för aprilväder, kan knappast finnas nåt onödigare.


På berget


Här kommer en påskhälsning från Borgberget hemma på byn. Jag o barnen tog en promenad hit upp för att kolla in utsikten.
Några killar från byn har fixat till en grillplats här och det blev verkligen jättebra!
Ett fint utflyktsmål på nära håll, kan verkligen rekommenderas. Nästa gång tar vi med oss lite fika.

Ha de bra!


RSS 2.0