Vår trädgård


Eftersom jag varken har tid eller nåt större intresse av trädgårdsarbete så har vi en "sköt-sig-själv trädgård" eller vad man ska kalla den. Gräsmattorna är vi ganska noga med men några blomplanteringar finns inte och ej heller något trädgårdsland.

När vi flyttade ihop för x antal år sen hade vi några fåror med potatis i bostadsrättsföreningens trädgårdsland. Dessa skulle ju rensas och hållas efter och då insåg man sina begränsningar vad det gällde trädgårdsarbete.
Jag var fullständigt galen när jag stod där på huvudet i potatislandet och rensade ogräs och hade förmodligen äventyrat hela förhållandet om vi inte lagt ner potatisodlingen (läs skiten). :D 

Här kommer några bilder hur vi har det ute på tomten...


Här är vår kombinerade hallon och krusbärsbuske.


Hallonen börjar mogna nu men krusbären är inte ätbara ännu. I år ska jag inte göra om samma misstag som tidigare år...brukar nämligen glömma bort krusbären och när jag till slut kommer på att titta till dom så är dom övermogna. :S

Här är röda vinbärsbuskar.

Det blir mycket bär och om inte svärfar eller någon annan intresserad kommer och plockar brukar dom ätas upp av fåglarna eller hänga tills dom ramlar av. Så om någon är sugen på vinbär så är det fritt fram att komma och ta.


Svarta vinbär.

Lite jobbigt att klippa gräset runt dessa som kräller runt backen men det luktar RIKTIGT gott om man råkar köra över nån gren.


Själv tycker jag att svarta vinbär är godare än röda och det händer att man tar sig en näve när man går förbi.

På vår baksida växer denna vackra blomma.

Upp ur denna 50x50 cm ruta växer alltså denna Clematis med en enorm växtkraft.

Ha det bra!


Ingela


Syskonkärlek


Barnen hade turen att få följa med en kompis till en stuga i Ö-vikstrakten några dagar och kom hem i lördags. Dom hade haft det mysigt och hunnit med både det ena och det andra så som åkt flotte, badat, spelat minigolf och varit på marknad.

Hade naturligtvis haft lite hemlängtan också men det hör väl till när man är borta från mamma och pappa. Dom hade iallafall varandra och dom är för det mesta vänner och tar hand om varann på ett gulligt sätt.

När jag packade upp deras väskor hittade jag dessa teckningar...
Så himla gulligt. :)

Man är otroligt lyckligt lottad som har syskon, det är ovärderligt. Jag är jättenöjd och lycklig över mina och tänk vilken vinstlott dom drog när jag föddes. :D


Ha det bra systrar och bror och alla ni andra!


Tillbaka på jobbet


Idag var jag tillbaka på jobbet igen efter en härlig semeter. Kändes helt okej faktiskt, riktigt skoj och dagen gick fort men det gör ju dagarna när man får spendera dom med trevliga arbetskamrater och glada kunder.

Det kom in ett äldre tyskt par som skulle ha lite av varje och tydligen har man glömt nästan vartenda tyskt ord man lärde sig i skolan och dom kunde inte engelska men det löste sig. När dom skulle gå glömde dom bilnyckeln på kassadisken och då dök plötligt det ordet upp iallafall. :)

Schussel. (u med två prickar över ska det vara)

Ibland förvånar man sig själv liksom. :D


Imorrn är det en ny dag och Henrik var gullig och fixade min matlåda.
Han kände väl för att vara lite extra snäll idag.


Eller rolig. :)Ha det bra!

Kalasdagar


Imorrn har vi en tjej här i huset som fyller nio år. Nio år som gått otroligt fort. Vi började fira henne redan idag och hon hade ett par kompisar på besök. Järngänget var samlat, dom med likadana skor...


Dom är för söta, tänk vad mycket skoj dom har framför sig  här i livet.


Istället för att sätta knorren på grisen ritades glasögon, hårsnoddar, ring, läppstift och örhängen på en tjej.
En sån aktivitet roar på ett nioårskalas, tro vad som står på programmet om tio år... Knappast nåt som mamma får vara med och fixa. :)

Lite senare kom världens bästa syster Carina med familj och hon överraskade i vanlig ordning och hade med sig en JÄTTEFIN tårta och en massa små paket.


Lika god som den var fin.

Hon hade även köpt en gerbera som hon själv dekorerat med blad och sträng med pärlor.

Den blivande nioåringen var nöjd med dagens firande och på kvällskvisten förbereddes morgondagens kalas.

Kors i taket så titulerade jag mig konditor för en kort stund och fixade lite i köket.
Tur man fick god hjälp av barnen och karln.

Det var längesen jag insåg att jag är mycket bättre på att fika än att baka men å andra sidan finns det ju dom som är bättre på att baka än att fika också så då jämnar det ut sig. :D

Ha det bra!

Spela tärning


För ett antal år sen var jag arbetslös och gick på Datorteket. Det var faktiskt en rätt rolig period för man träffade många trevliga människor plus att man lärde sig en hel del.

Mycket har jag glömt men detta tärningsspel var vi flitiga att spela så det minns jag. :)

Tycker absolut att ni ska prova på för det är riktigt skoj.Man behöver FEM tärningar.

Det är först till 5000 poäng som vinner.

Man slår alla fem tärningarna i ett kast.

Här är det man får poäng på...


En femma är värd 50.


Slår man en etta får man 100.


Lyckas man få tre tvåor i ett och samma kast är det värt 200.


Och tre fyror är 400.


Slår man fyra av samma räknas det såhär... 300+300

Ettorna är det lite speciellt med för slår man tre såna får man 1000 och såhär blir det om man skulle lyckas få BARA ettor i ett och samma kast.


1000+1000+1000 och på samma sätt blir det om man skulle slå fem sexor, 600+600+600 eller fem fyror, 400+400+400 osv.

Hoppas ni hänger med såhär långt. :)

Två typer av stegar kan man också få poäng på men kom ihåg att det måste bli i ETT kast.


Lilla stegen=1000


Stora=1500

Här kommer en provomgång...jag slår alla fem och det ser ut såhär...Jag sparar dessa som det är poäng på...och slår om de andra två och då blir det såhär...Sparar ettan och slår om trean...

Kom ihåg att man kan välja att stanna när man vill och ta poängen, för om man slår och varken får en etta, femma eller en "triss" så förlorar man alla poäng i den omgången och det är den andre spelarens tur.


Hade tur och fick en femma och då ser det ut såhär...


Observera att jag har inte fått 500 för tre femmor eftersom dom inte kommit i ett och samma slag utan 50+50+50.

När man som här fått poäng på ALLA tärningarna får man slå om dom och fortsätta samla fler poäng eller vara chicken och stanna och notera 350 points på pappret.

Efter en stege gäller alltså samma sak sftersom det är poäng på alla fem tärningarna, stanna och ta poängen (1000 el. 1500) eller fortsätt att slå.Lycka till!

Good works armband


Måste bara få visa mitt Good works armband som jag förbeställde i tax free butiken på nätet innan vi åkte på resan.


Man virar det enkelt runt handleden och det står en massa tänkvärda budskap i olika typsnitt.

MAKE A DIFFERENCE

PLANT PEACE

LIVE IN UNITY

FREEDOM

ACCEPT DIVERSITY

SPEAK KINDNESS

PAVE THE PATH

LEAD THE WAY

BE AWARE

GIVE BACK

SEEK WISDOM

COME TOGETHER

TRUTH

FORGIVE

STRENGTH

COURAGE

DREAM

BELIEVE

FAITH

SOW LOVE Jättefint tycker jag och dessutom går en viss del av priset till välgörande ändamål.


Avslutar detta inlägg med ett rejält kak/bullfat som min syster Carina kom med idag. Hon och Amanda kom och uppvaktade Henrik i efterskott och ni kan inte ana hur goda bullarna va...


På söndag har vi kalas här hemma igen för då fyller Emmy år. Ska nu sätta lås på frysen så bullarna finns kvar. :)


Ha det bra!
SEMESTER!


Har nu kommit hem efter en alldeles underbar semestervecka på Kos med familjen. Det var första gången vi åkte hela familjen tillsammans och det var absolut inte den sista. :)

Barnen och Henrik hade aldrig varit utomlands förut. Att barnen skulle gilla det visste jag men jag var tveksam på vad skoteråkaren skulle tycka om sol och bad en hel vecka men han tyckte det var toppen han också.


Här kommer lite bilder...Det var ett jättefint hotell med en MASSA pooler. Vi låg nere vid havet en dag också men barnen gillade bättre att vara i poolerna så då blev det att vi höll oss där. 

Förutom härliga badmöjligheter bjöds det även på en massa gott i form av mat och dryck och andra godsaker såsom glass och enormt goda bakverk. Efterrättsbordet var gigantiskt både efter lunch och middag. 


Här är en vedeldad pizzaugn ute på takterrassen som var igång på alla middagar.Här är en kycklingsallad i bröd som vi åt till lunch på ett av dom olika matställena man kunde välja på. Det finns många olika åsikter om all inclusive men jag tycker iallafall att det är helt suveränt.   

Taken var väldigt fina både i rummet och i badrummet...

Kupade och svampmålade i en fin turkos färg.

Valde man att gå på toaletten uppe i hotellets huvudbyggnad fick man tvätta händerna på ett sånt här fint ställe.Utanför denna toalett fanns en stor bar där man byggt in ett träd!


Det växer liksom upp genom taket.
Väldigt annorlunda och häftigt.


Kan verkligen tänka mig att åka hit igen för det var ett superfint ställe och uppfyllde iallafall alla önskemål jag har på ett resemål.

Nu har jag en veckas semester kvar och den kommer att tillbringas hemmavid, det är inte så tokigt det heller när den svenska sommaren visar sin bästa sida.


Ha det bra alla semesterfirare och alla andra kämpar!

RSS 2.0